Firma Agro Team to producent podłoża do uprawy pieczarek od 1986 roku. W początkowym okresie była to tylko produkcja kompostu fazy I tzw. Kompost zielony, od 1990 roku podłoża fazy II a od 2008 roku również podłoża z wsianą grzybnią fazy III.
Cały proces produkcji kompostu od momentu wstępnego mieszania surowców aż do jego zakończenia jest kontrolowany komputerowo i rejestrowany.
Starannie dobrane a następnie dobrze wymieszane surowce: słoma żytnia lub pszenna , pomiot kurzy i gips są poddawane procesowi fermentacji a później pasteryzacji. Po ukończeniu tych procesów w podłoże wsiewana jest grzybnia pieczarki. Gotowe podłoże sprzedawane jest luzem albo kostkach opakowanych w folię .
Firma Agro Team to producent podłoża do uprawy pieczarek od 1986 roku. W początkowym okresie była to tylko produkcja kompostu fazy I tzw. Kompost zielony, od 1990 roku podłoża fazy II a od 2008 roku również podłoża z wsianą grzybnią fazy III.
Cały proces produkcji kompostu od momentu wstępnego mieszania surowców aż do jego zakończenia jest kontrolowany komputerowo i rejestrowany.
Starannie dobrane a następnie dobrze wymieszane surowce: słoma żytnia lub pszenna , pomiot kurzy i gips są poddawane procesowi fermentacji a później pasteryzacji. Po ukończeniu tych procesów w podłoże wsiewana jest grzybnia pieczarki. Gotowe podłoże sprzedawane jest luzem albo kostkach opakowanych w folię .
Waga kostki: od 18 do 20 kg / wymiar 40×60 cm.
Podłoże fazy II i III z grzybnią renomowanych firm krajowych i zagranicznych w zależności od zamówień kontrahentów.
W listopadzie 2008 roku zakończyliśmy budowę pierwszego etapu kompleksu pieczarkarni w Rakoniewicach , tj. sześciu hali produkcyjnych o łącznej powierzchni 3.200 m2 uprawy.
Drugi etap budowy kompleksu pieczarkarni w Rakoniewicach o powierzchni także 3.200m2 uprawy został ukończony w roku 2010 co pozwoli zwiększyć produkcję pieczarek o 100%.
Firma Agro Team zatrudnia wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy utrzymują hodowlę pieczarki świeżej w najlepszej kondycji.
Przy pomocy najnowocześniejszych urządzeń sterowanych komputerowo (nagrzewnice, klimatyzatory, wentylatory) w poszczególnych halach panuje specyficzny mikroklimat sprzyjający prawidłowemu wzrostowi grzybów. Specjalnie dobrane podłoża renomowanych firm, gwarantują wysokie zbiory. Naszym klientom gwarantujemy świeżość i najwyższą jakość produktu. Powiększany asortyment (planowana przetwórnia) oraz stale zwiększanie powierzchni uprawnych ma na celu sprostać wymaganiom naszych potencjalnych klientów.
Zapraszamy odbiorców hurtowych i detalicznych do współpracy.
Pieczarki świeże oferujemy w uzgodnionych z klientem rozmiarach i opakowaniach .
Przedsiębiorstwo Agro Team w swojej bogatej ofercie proponuje Państwu pieczarki przetworzone (blanszowane). Pieczarki te dzielą się na trzy podstawowe klasy – pieczarki całe klasa I, pieczarki krojone klasy II oraz pieczarki krojone klasy III ( hotel ).
Każda z klas dzieli się odpowiednio na kilka pod klas w zależności od rozmiaru pieczarek ( wyrażonego w mm ).
Aby sprostać Państwa wymaganiom dodatkowo oferujemy 4 sposoby pakowania pieczarek przetworzonych:
Wytwórnia Podłoża
Goździn 1B
62-067 Rakoniewice
tel. +48 614 441 145
podloze@agroteam.com.pl
Zakup surowców :
+ 48 614 441 103
+48 500 492 675
Pieczarkarnia
ul. Wielichowska 2A
62-067 Rakoniewice
tel. +48 614 441 444
pieczarkarnia@agroteam.com.pl
Przetwórnia Pieczarek
ul. Wielichowska 2A
62-067 Rakoniewice
tel.+48 614 441 013
tomalak@agroteam.com.pl